Antena Meniu Search
x

Ochelarii Google, o problema etica

Pe cat de apreciati, pe atat de controversati! Ochelarii Google au starnit furia congresmenilor americani, care au cerut gigantului IT sa dezvaluie cum intentioneaza sa rezolve problemele etice ale folosirii acestei tehnologii

Vezi și

Cu ochelarii Google la ochi, poti face fotografii si filme, pe care mai apoi le poti incarca pe Internet fara ca cei din jurul tau sa-si dea seama. Niste optiuni nu tocmai etice, cred mai multi membri ai congresului american. "Faptul ca poti filma si fotografia fara ca oamenii sa isi dea seama de asta provoaca o gramada de probleme etice pentru oamenii din preajma ta", crede Thomas Farley, jurnalist.

De aceeasi parere sunt si cativa internauti. In plus ei enumera si alte motive pentru care ochelarii ar trebui interzisi. De exemplu cei care-i poarta pot deveni aroganti. Google are la dispozitie doar o luna pentru a raspunde, inainte ca problema sa ajunga in dezbatere in plen.

Ochelarii Google vor ajunge pe piata abia anul viitor, insa ar putea fi interzisi in zeci de tari. Clipul ce ilustreaza dezavantajele folosirii in exces a ochelarilor Google a fost vizualizat deja de sute de mii de ori intr-o singura zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ochelarii Google, o problema etica