Antena Meniu Search
x

Oficial rus: sat din Zaporojie, recucerit de ucraineni. Ar fi prima victorie din zonă de la lansarea contraofensivei

Război în Ucraina. Un oficial instalat de Rusia a recunoscut că Ucraina a recucerit un sat din regiunea sudică Zaporojie, ceea ce ar fi prima sa victorie pe acest front de când şi-a lansat contraofensiva, la începutul acestei luni, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 13:56

Oficial rus: sat din Zaporojie, recucerit de ucraineni. Ar fi prima victorie din zonă de la lansarea contraofensivei
Oficial rus: sat din Zaporojie, recucerit de ucraineni. Ar fi prima victorie din zonă de la lansarea contraofensivei - Twitter

Duminică, Vladimir Rogov, guvernatorul instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Zaporojie, a declarat că forţele ucrainene au cucerit aşezarea Piatîhatki şi sapă tranşee acolo în timp ce se află sub tirul artileriei ruseşti.

"Ofensivele în valuri ale inamicului au dat rezultate, în ciuda pierderilor enorme", a declarat Rogov pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Lupte grele continuă în zonă, a adăugat el.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei, iar Reuters precizează că nu poate confirma în mod independent situaţia de pe câmpul de luptă.

Putin: Ucraina nu are "nicio şansă" de succes în contraofensivă

Rusia afirmă că provoacă pierderi grele forţelor Kievului, iar preşedintele Vladimir Putin a declarat zilele acestea că Ucraina nu are "nicio şansă" de succes în contraofensivă.

Ucraina a declarat săptămâna trecută că a recâştigat controlul asupra a aproximativ 100 de km pătraţi de teritoriu în puţin peste o săptămână, recucerind mai multe sate din regiunea Doneţk, în est. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Oficial rus: sat din Zaporojie, recucerit de ucraineni. Ar fi prima victorie din zonă de la lansarea contraofensivei