Antena Meniu Search
x

Oktoberfest, uriașa petrecere cu bere și cârnați bavarezi

Mii de litri de bere asortaţi cu de-acum celebrii cârnaţi bavarezi şi covrigi Pretzel, costume viu colorate şi multă voie bună la Oktoberfest.

de Redactia Observator

la 23.09.2019, 02:55

Vezi și

Mii de litri de bere asortaţi cu de-acum celebrii cârnaţi bavarezi şi covrigi Pretzel, costume viu colorate şi multă voie bună la Oktoberfest. Oraşul Munchen este în sărbătoare, zeci de mii de oameni din Germania şi de pretutindeni participă timp de două săptămâni la unul dintre cele mai importante evenimente de pe mapamond: sărbătoarea costumelor şi berii germane. 

Când primarul oraşului Munchen a deschis primul butoi de bere germană, a fost semnul că celebrul festival Oktoberfest a început. În timp ce mii de localnici şi turişti au umplut barurile, sute de mândri bavarezi au defilat pe străzi, la parada anuală a costumelor tradiționale.

Așa cum se obișnuiește, bărbații poartă pantaloni până la genunchi, șosete înalte de lână, cămaşă albă, veston și o pălărie cu pene, numită pălăria alpină. Femeile defilează în rochii tradiţionale corsetate, care spun adevărate poveşti. Fiecare detaliu contează. Dacă șorțul este legat în partea stângă, înseamnă că cea care îl poartă este singură, iar dacă e legat pe dreapta, e semn că doamna are deja pereche.

Oktoberfest își are originea într-o cursă de cai care a avut loc în 1810, pentru a sărbători nunta prințului coroanei bavareze, Ludwig, cu prințesa Tereza. Ediţia din acest an a festivalului se va încheia în prima duminică a lunii octombrie. Anul trecut, 6,3 de milioane de turişti au băut cel puţin o bere la festival.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oktoberfest, uriașa petrecere cu bere și cârnați bavarezi