Antena Meniu Search
x

Olanda va livra în curând primul din cele 24 de avioane F-16 către Ucraina

Război în Ucraina. Olanda va furniza în curând Ucrainei primul dintre cele 24 de avioane de luptă F-16 promise, a anunţat luni guvernul olandez, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 09:01

Olanda va livra în curând primul din cele 24 de avioane F-16 către Ucraina
Olanda va livra în curând primul din cele 24 de avioane F-16 către Ucraina - Profimedia Images

Autorizaţiile necesare pentru livrarea avioanelor către Ucraina au fost acordate, a declarat ministrul Apărării, Kajsa Ollongren, într-o scrisoare adresată parlamentului pe care a transmis-o chiar înainte ca guvernul lui Mark Rutte să predea ştafeta, marţi, noului guvern de coaliţie format după luni şi luni de negocieri, în urma alegerilor de anul trecut.

Ministrul a evitat să precizeze câte avioane vor face parte din prima livrare şi când vor ajunge acestea în Ucraina, din motive de securitate.

Olanda a fost una dintre forţele motrice din spatele coaliţiei internaţionale formate pentru a furniza Ucrainei avioane F-16 ca să-şi consolideze apărarea aeriană împotriva Rusiei.

Articolul continuă după reclamă

Guvernul olandez a furnizat anterior avioane F-16 centrului de pregătire din România, unde piloţii şi personalul de la sol ucraineni sunt învăţaţi să piloteze şi să întreţină avioanele de luptă.

În aprilie, Ollongren a declarat că se aşteaptă ca livrările de F-16 promise de Danemarca, Ţările de Jos şi Statele Unite să înceapă în câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » Olanda va livra în curând primul din cele 24 de avioane F-16 către Ucraina