Antena Meniu Search
x

Omagii pentru un erou al Canadei

Canada i-a adus un ultim omagiu militarului ucis la Monumentul Eroilor din Ottawa, de individul care a atacat, apoi, parlamentul federal

Canada i-a adus un ultim omagiu militarului ucis la Monumentul Eroilor din Ottawa, de individul care a atacat, apoi, parlamentul federal

Presa a dezvăluit noi amănunte tulburătoare despre agresor: acesta era dependent de cocaină şi spera să se vindece intrând la închisoare.

Camarazii de regiment ai caporalului Nathan Cirillo au îmbrăcat, pentru ultimul bun rămas, uniforma de gală pe care o purta şi el când a căzut la datorie, în garda Monumentului Eroilor. Corpul neînsufleţit al militarului de 24 de ani a fost condus, spre oraşul natal, pe aşa-numita "Cale a Eroilor", o şosea de pe malul lacului Ontario. Mii de oameni au salutat cortegiul iar la trecerea sa, drapelele naţionale au fost coborâte în bernă. Familia lui Cirillo a mulţumit întregii naţiuni pentru sprijinul său.

O ceremonie solemnă a avut loc şi la Monumentul Eroilor, cu participarea prim-ministrului Stephen Harper. Acesta se afla în parlament în momentul atacului iar presa a dezvăluit că el a fost pus la adăpost într-o debara, până când agenţii de pază au fost siguri că pericolul a trecut. Noi informaţii apar şi despre atacator, un canadian convertit la Islam, care a fost împuşcat mortal de un funcţionar al parlamentului. Presa a aflat că, acum câţiva ani, el a comis câteva mici delicte doar pentru a intra la închisoare, deoarece era convins că numai acolo poate scăpa de dependenţa de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Omagii pentru un erou al Canadei