Antena Meniu Search
x

OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre cetățeni ar purta masca

Carantina ar putea fi evitate dacă toată lumea ar urma măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măștilor, a declarat oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.11.2020, 21:04

Doi adolescenți poartă mască de protecție, pe stradă.
Doi adolescenți poartă mască de protecție, pe stradă. - Profimedia Images
  • Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre cetățeni ar purta masca de protecție.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a subliniat că instituirea carantinei ar trebui să fie o „ultimă soluție” și a îndemnat cetățenii să urmeze recomandările specialiștilor pentru a preveni valul de decese, potrivit CNN.

"Dacă 95% dintre cetățeni ar purta măști, în loc de 60%, în prezent, nu ar fi necesare măsurile de carantinare”, a declarat Kluge, adăugând că utilizarea măștilor nu este remediul universal, ci ar trebui respectate și celelalte sfaturi ale medicilor.

Directorul OMS Europa a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc, în prezent, în carantină, dar această măsură duce la pierderi de locuri de muncă, perturbări ale serviciilor de sănătate și daune colaterale în ceea ce privește afecțiunile psihice, abuzul de substanțe interzise și violența de gen.

În Europa, pandemia avansează galopant. Italia a înregistrat, miercuri, 753 de decese, cel mai sumbru bilanț de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutive, fiind vorba de 637 de cazuri.

Însă Kluge rămâne optimist, explicând că actualele restricții din statele europene au dus la scăderea numărului de cazuri noi, de la două milioane la 1,8 milioane săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre cetățeni ar purta masca