OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre cetățeni ar purta masca

De Iulia Iancu.
Publicat: 19.11.2020, 21:03.
Actualizat: 19.11.2020, 21:04

Carantina ar putea fi evitate dacă toată lumea ar urma măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măștilor, a declarat oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.

Doi adolescenți poartă mască de protecție, pe stradă.

Doi adolescenți poartă mască de protecție, pe stradă.

Profimedia Images

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a subliniat că instituirea carantinei ar trebui să fie o „ultimă soluție” și a îndemnat cetățenii să urmeze recomandările specialiștilor pentru a preveni valul de decese, potrivit CNN.

"Dacă 95% dintre cetățeni ar purta măști, în loc de 60%, în prezent, nu ar fi necesare măsurile de carantinare”, a declarat Kluge, adăugând că utilizarea măștilor nu este remediul universal, ci ar trebui respectate și celelalte sfaturi ale medicilor.

Directorul OMS Europa a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc, în prezent, în carantină, dar această măsură duce la pierderi de locuri de muncă, perturbări ale serviciilor de sănătate și daune colaterale în ceea ce privește afecțiunile psihice, abuzul de substanțe interzise și violența de gen.

În Europa, pandemia avansează galopant. Italia a înregistrat, miercuri, 753 de decese, cel mai sumbru bilanț de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutive, fiind vorba de 637 de cazuri.

Însă Kluge rămâne optimist, explicând că actualele restricții din statele europene au dus la scăderea numărului de cazuri noi, de la două milioane la 1,8 milioane săptămâna trecută.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.