Antena Meniu Search
x

OMS, semnal de alarmă cu privire la noua tulpină Covid-19 identificată în India

OMS face declaratii despre noua varianta de COVID din India. În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la rate îngrijorătoare. Şeful OMS spune ca ne apropiem de cea mai mare rată de infecţie de până acum.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 22:47

OMS, semnal de alarmă cu privire la noua tulpină Covid-19 identificată în India
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS - Profimedia Images
  • OMS, semnal de alarmă cu privire la noua tulpină Covid-19 identificată în India
  • Experţii atrag atenţia şi asupra numărului mare de infectări

O nouă tulpină de COVID, detectată pentru prima dată în India, a fost găsită şi în Marea Britanie. Vorbim despre 77 de persoane care au fost depistate cu această variantă în curs de investigare. Experţii sunt îngrijoraţi, pentru că ea conţine două mutaţii în proteina spike. Ceea ce înseamnă că poate scădea eficienţa anticorpilor.

Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS: Aceste două mutaţii care au fost identificate în mai multe tulpine sunt îngrijorătoare, deoarece există o similitudine care conferă o transmisibilitate crescută. Unele tulpine au un impact asupra măsurilor noastre, inclusiv a vaccinurilor.

Semnal de alarmă cu privire la numărul de infectări

Şeful OMS spune că această tulpină este îngrijorătoare. Asta pentru că ne apropiem de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la rate îngrijorătoare. La nivel global, numărul de cazuri noi săptămânale s-a dublat aproape în ultimele două luni. Aceasta se apropie de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemie.

Până acum, în întreaga lume au fost înregistrate peste 139 de milioane de cazuri de COVID şi aproape 3 milioane de decese, conform Mediafax. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » OMS, semnal de alarmă cu privire la noua tulpină Covid-19 identificată în India