Antena Meniu Search
x

Omul care a construit bomba atomică a încercat să-şi ucidă profesorul!

Robert Oppenheimer a fost unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă care au lucrat la dezvoltarea bombei atomice. De fapt el este numit "tatăl bombei atomice"!

O distincţie care nu i-a făcut cinste şi pentru care a fost blamat de mulţi oameni pentru crearea celei mai mortale arme din istoria omenirii. Dar susţinătorii săi îl laudă, spunând că a ajutat la terminarea celui de-al doilea Război Mondial şi salvarea vieţilor a sute de mii de soldaţi.

În schimb, bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au dus la moartea a peste 200.000 de oameni!

Oppenheimer, care s-a născut în 1904 şi a decedat în 1967, a avut şi el secretele sale. În 1924, pe când avea 20 de ani, a fost acceptat la Christ Colege of Cambridge şi a cerut permisiunea de a lucra în laborator. I-a fost acceptată cerinţa, dar cu o singură condiţie: Patrick Blacket, un fizician experimentat, să-i fie tutore şi astfel acesta să cunoască toate experimentele pe care viitorul creator al bombei atomice avea să le facă. 

Invidios că Blacket era mai bine văzut decât el şi de faptul că nu putea face nimic fără acordul profesorului, care îi era şi tutore, Oppenheimer a încercat să scape de acesta. A pudrat un măr cu substanţe chimice nocive şi l-a plasat pe biroul lui Blacket, în speranţa că acesta îl va mânca şi astfel va scăpa de sub tutela acestuia!

Din fericire, Blacket a supravieţuit, iar conducerea colegiului a fost informată despre tentativa sa de crimă. Doar intervenţia energică a părinţilor lui Oppenheimer a făcut ca acesta să nu fie exclus şi să nu fie dat pe mâna poliţiei. 

A fost trimis în schimb la evaluări psihiatrice regulate, iar la finalul anului 1926 Oppenheimer a părăsit colegiul şi s-a alăturat Universităţii din Gottingen. 

Pe 6, respectiv 9 august 1945, Oppenheimer punea punct celui de-al doilea Război Mondial prin bombardarea Hiroshima şi Nagasaki de către SUA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Omul care a construit bomba atomică a încercat să-şi ucidă profesorul!