Antena Meniu Search
x

ONU a lansat o iniţiativă globală istorică

Doar împreună putem învinge pandemia! Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat o iniţiativă globală istorică. Statele ar trebui să accelereze producţia de vaccinuri astfel încât tratamentul să fie uşor de accesat şi disponibil pentru toată lumea, indiferent de zonă.

de Redactia Observator

la 25.04.2020, 12:21

Vezi și
  • ONU cere accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin
  • Efort masiv de sănătate publică

Antonio Guterres, secretarul general al ONU Lumea are nevoie de dezvoltarea, producția și livrarea echitabilă a vaccinului sigur și eficient pentru COVID-19. Nu este un vaccin, tratament pentru o țară, o regiune sau jumătate din lume, ci un vaccin și un tratament care să fie accesibil, sigur, eficient, ușor de administrat și universal disponibil pentru toată lumea. O lume fără COVID-19 necesită un masiv efort de sănătate publică din istorie.

Este apelul făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite în cadrul unei videoconferinţe, unde au fost prezenţi o parte dintre cei mai importanţi lideri ai lumii, mai puţin oficiali ai Statelor Unite. Iniţiativa globală reuneşte numeroase ţări, între care Franţa şi Germania pentru a accelera producţia de vaccinuri. Planul va fi prezentat pe 4 mai.

Ursula von der Leyen, președinte Comisia Europeană - În acea zi vom anunța și următoarele etape ale unei campanii globale. Această campanie va începe o reînnoire continuă. Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro pentru a intensifica lucrările de prevenire, diagnostic și tratament.

Iniţiativa istorică ce îndeamnă toate ţările să fie unite în găsirea tratamentului pentru coronavirus este susţinută şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În timp ce, China critică Statele Unite pentru că au îngheţat fondurile către OMS.

Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe - Suspendarea finanțării din partea SUA constituie o încălcare fundamentală a obligațiilor sale în calitate de stat membru al OMS şi va pune în pericol cooperarea anti-epidemică globală și poate duce la consecințe grave.

Liderii clasează lupta împotriva virusului drept cel mai mare efort de sănătate publică din istorie.

Antonio Guterres, secretarul general al ONULuptăm pentru vieţile noastre! Suntem în asta împreună şi vom ieşi tot împreună, mai puternici!

Oficialii au în plan ca preţul vaccinului, după ce va fi gata, să fie accesibil pentru toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ONU a lansat o iniţiativă globală istorică