Antena Meniu Search
x

Operațiune împotriva Boko Haram: Nouă soldați ciadieni și 200 de islamiști, uciși

Nouă soldați ciadieni și 200 de islamiști ai grupării Boko Haram au fost uciși marți în Nigeria în cursul unei ofensive terestre a armatei ciadiene dinspre Camerun, a anunțat miercuri, la N'Djamena, Statul-major al armatei ciadiene

Nouă soldați ciadieni și 200 de islamiști ai grupării Boko Haram au fost uciși marți în Nigeria în cursul unei ofensive terestre a armatei ciadiene dinspre Camerun, a anunțat miercuri, la N'Djamena, Statul-major al armatei ciadiene

Lupte violente aveau loc miercuri între soldați camerunezi și islamiști nigerieni ai Boko Haram în orașul Fotokol (Camerun), situat la frontiera camerunezo-nigeriană, în timp ce armata ciadiană a lansat o operațiune în orașul nigerian vecin Gamboru (statul Borno, în nord-estul Nigeriei), în apropiere de granița cu Camerun.

La o zi după declanșarea ofensivei terestre a armatei ciadiene în Nigeria dinspre Fotokol, islamiștii au intrat în oraș, potrivit unor surse cameruneze din domeniul securității. ''Islamiștii au intrat miercuri dimineața. Luptele dintre ei și soldații noștri sunt foarte puternice'', a declarat pentru AFP o sursă din domeniul securității din oraș.

De cealaltă parte a frontierei, la Gamboru, părăsit în totalitate de populație, armata ciadiană a lansat miercuri dimineața o operațiune împotriva islamiștilor, a relatat un jurnalist al AFP, precizând că în oraș se auzeau tiruri de arme automate. ''Când ciadienii au intrat marți în Gamboru, combatanții Boko Haram care se aflau în oraș și în unele sate au ocolit, ajungând în această dimineață în Fotokol'', au explicat surse cameruneze din domeniul securității, conform Agerpres.

Un pod de 500 de metri separă Fotokol (Camerun) de Gamboru (Nigeria). Pornind dinspre unele sate de frontieră nigeriene, situate în apropiere de Gamboru, se poate intra cu ușurință în Fotokol. Numeroși islamiști erau prezenți de mai multe luni în acele sate nigeriene. Până în prezent, diferitele lor tentative de incursiune în Fotokol au fost respinse.

Marți, aviația ciadiană a bombardat pozițiile islamiștilor la Gamboru. La sol au avut loc confruntări între islamiști nigerieni și soldați ciadieni, care au reușit să intre în orașul nigerian, unde și-au petrecut prima lor noapte pe teritoriul Nigeriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Operațiune împotriva Boko Haram: Nouă soldați ciadieni și 200 de islamiști, uciși