Operațiune spectaculoasă a Gărzii de Coastă din SUA

De Redactia Observator.
Publicat: 12.07.2019, 09:21.
Actualizat: 12.07.2019, 09:21

Operaţiune spectaculoasă pe mare, în urma căreia droguri de aproape 600 de milioane de dolari au fost confiscate de navele Gărzii de Coastă americană. Militarii au des astfel de intervenţii împotriva traficanţilor din estul Pacificului.

Operaţiune spectaculoasă pe mare, în urma căreia droguri de aproape 600 de milioane de dolari au fost confiscate de navele Gărzii de Coastă americană. Militarii au des astfel de intervenţii împotriva traficanţilor din estul Pacificului. Imagini dramatice de la o asemenea acţiune au fost difuzate la revenirea în port a uneia din nave, după o misiune de trei luni.

Pe lângă vasele de pescuit sau iahturile înzestrate cu motoare puternice, traficanţii de droguri din Mexic şi America de Sud folosesc şi mici submarine fabricate artizanal, la comanda lor. Acestea sunt şi cel mai greu de interceptat. Dar marinarii Gărzii de Coastă îşi asumă orice risc pentru a opri drogurile înainte să ajungă în Statele Unite. Inclusiv să sară pe submarin şi să încerce să pătrundă înăuntru.

Nu toate intervenţiile se încheie cu succes. De multe ori, traficanţii aruncă drogurile în mare înainte de a fi prinşi. Dar bilanţul navei care a revenit în port este impresionant: aproape 18 tone de cocaină şi marijuana, capturate în trei luni. Vicepreşedintele Statelor Unite a ţinut să felicite personal echipajul.

Cartelurile care fac acest comerţ ucigaş reprezintă una din cele mai mari ameninţări de securitate naţională şi de sănătate publică pentru poporul american.

De regulă, navele traficanţilor nu sunt aduse în port, ci distruse chiar în largul oceanului, îndată ce sunt sechestrate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.