Antena Meniu Search
x

Opoziţia de stânga din Franţa, moţiune de cenzură contra Guvernului după eşecul suferit de alianţa lui Macron

Opoziţia de stânga din Franţa a anunţat, marţi, că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Elisabeth Borne, în contextul în care alianţa care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron nu mai are majoritate parlamentară.

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 18:53

Opoziţia de stânga din Franţa, moţiune de cenzură contra Guvernului după eşecul suferit de alianţa lui Macron - Profimedia

Coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES), condusă de Jean-Luc Mélenchon şi formată din partidele Franţa Nesupusă, Polul Ecologist, Partidul Comunist şi Partidul Socialist, intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Elisabeth Borne, instalat de preşedintele Emmanuel Macron după scrutinul prezidenţial. Moţiunea de cenzură va fi depusă miercuri, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi de postul France Info, citate de Mediafax.

Macron a schimbat câţiva miniştri

Miercuri, premierul Elisabeth Borne se va adresa Parlamentului, dar "nu va cere încrederea parlamentară", conform purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Paris, Olivier Véran.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a efectuat luni o remaniere a Guvernului condus de premierul Élisabeth Borne, în contextul eşecului în scrutinul parlamentar desfăşurat acum două săptămâni. Au fost schimbaţi doar câţiva miniştri, iar opoziţia de stânga şi cea de extremă-dreapta nu sunt mulţumite de menţinerea în funcţie a Guvernului Elisabeth Borne.

Alianţa Împreună! (centru), care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar desfăşurat în iunie în Franţa, dar nu are majoritate. Formaţiunile proprezidenţiale şi proguvernamentale au doar 250 de locuri în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, care are în total 577 de membri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Opoziţia de stânga din Franţa, moţiune de cenzură contra Guvernului după eşecul suferit de alianţa lui Macron