Antena Meniu Search
x

Oraşul Geneva, destinaţia perfectă pentru vacanţă

Oraşul Geneva este considerat ca având cel mai înalt nivel al calităţii vietii din lume.

Vezi și

Pe romaneste, ar suna cam asa …în Geneva curge lapte si miere.

De ce? Pentru ca este situat pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman - lacul Geneva.

Direct la marginea lacului s-au strâns multe bănci, mari hoteluri - mai corect ar fi spus palate, magazine de ceasuri si bijuterii.

Dar mai sunt motiv Geneva este un oras de importantat mondiala, pentru ca este un centru diplomativ planetar, este un centru financiar urias, este …gazda celor mai multe organizatii internationale din lume, printre care Natiunele Unite sau Crucea Rosie.

Poate cel mai important este CERN - institutul de fizica care a cautat si a gasit particula lui Dumnezeu cu ajutorul aceleratorului atomic care este cel mai mare din lume.

Stiti deja ca Elvetia este locul de unde trebuie sa va luati un ceas, iar Geneva este unul dintre cele mai mari centre de productie a ceasurilor din lume si evident este si un muzeu dedicat ceasurilor.

Apoi se impune o plimbare prin orasul vechi, pe malul lacului, pentru ca la finalul zilei sa serviti masa la restaurant. si asta, va garantez va fi o experienta deosebita. Geneva este pe malul lacului si asta inseamna peste …bine gatit, în stil frantuzesc, dar trebuie sa incercati si branza sau raclette care merge de minune cu un pahar de vin.

În plus, în Geneva există Jet d'Eau Fountain - o fantana ce pompeaza apa la 140 de metri inaltime sau Catedrala St. Pierre, de la anul 1160, care la subsol adaposteste Muzeul de Arheologie Inchei prin a va invita pe insula Rousseau, un loc cat se poate de romantic ce poarta denumirea dupa celebrul filosof Jean-Jacques Rousseau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Oraşul Geneva, destinaţia perfectă pentru vacanţă