Antena Meniu Search
x

Orașul de gheață își deschide porțile

Ca în fiecare an, oraşul Harbin din nord-vestul Chinei găzduieşte Festivalul Internaţional al Gheţii şi Zăpezii

Vezi și

Ca în fiecare an, oraşul Harbin din nord-vestul Chinei găzduieşte Festivalul Internaţional al Gheţii şi Zăpezii

Conform tradiţiei, primii vizitatori l-au putut vedea cu 24 de ore înainte de deschiderea oficială de astăzi. Şi nimeni nu a fost dezamăgit.

Pe un fundal de un alb imaculat, un oraş complet din gheaţă a fost ridicat în Harbin, China. Festivalul care-şi deschide porţile astăzi e mândria localnicilor în fiecare iarnă. Dar e şi mândria artiştilor care petrec săptămâni întregi înainte, ca să ridice construcţiile extrem de elaborate şi impresionante.

Turiştii veniţi din întreaga Chină au putut să se plimbe printre uriaşele sculpturi de gheaţă la care artiştii şi lucrătorii încă mai făceau ultimele retuşuri.

Cei care nu sunt la prima lor vizită la festivalul gheţii sunt, totuşi, dezamăgiţi de organizatori. Aceştia le-au făcut o surpriză neplăcută: au renunţat, probabil din motive de securitate, la focul de artificii care era, până acum, punctul culminant al festivalului.

Alţi vizitatori se bucură, însă, de spectacolul glacial, chiar şi fără foc de artificii. Festivalul din Harbin, aflat la ediţia cu numărul 31, este organizat de Administraţia Naţională pentru Turism, în colaborare cu autorităţile locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Orașul de gheață își deschide porțile