Antena Meniu Search
x

Orice suprafata plana ar putea deveni ecran de telefon sau interfata de telecomanda

Pe viitor, am putea renunta la smartphone sau la telecomanda televizorului odata ajunsi in casa. Si asta pentru ca niste americani pun la punct o tehnologie, prin care orice suprafata plana din locuinta poate deveni ecran de telefon sau interfata de telecomanda

Vezi și

Daca ati pierdut vreodata telecomanda televizorului, stiti ca aceasta nu sta niciodata intr-un singur loc, dar vreti sa fie mereu la indemana. Daca ati detine un sistem World Kit ati putea pune interfata televizorului pe o anumita zona. Cum ar fi pe masa din sufragerie, de exemplu. Ea ar putea deveni doar cu un click telecomanda televizorului sau ecranul telefonului mobil.

E inventia inedita a catorva studenti de o Universitate din Pennsylvania. Acestia au creat o tehnologie ce poate transforma orice suprafata intr-un ecran interactiv cu touch- screen. Functioneaza pe baza unui proiector ce genereaza imaginea si o camera ce detecteaza miscarile facute de degetele utilizatorului pe suprafata pe care este amplasata tehnologia minune. “Suntem convinsi ca piata pentru clientii care vor sa interactioneze cu casele lor, asa cum fac cu telefoanele smartphone, este foarte mare”, a declarat cercetatorul Robert Xiao.

Asa ca nu se tem ca vor duce lipsa de clienti. Inventatorii mai au un singu hop de trecut. Sa definitiveze sistemul care momentan e doar in faza de proiect. Insa ar putea aparea pe piata in doar cativa ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Orice suprafata plana ar putea deveni ecran de telefon sau interfata de telecomanda