Antena Meniu Search
x

Păduri întregi rase de pe faţa pământului! Zeci de mii de arbori au fost rupţi de o furtună FĂRĂ PRECEDENT. "Este cela mai grav DEZASTRU din istorie!" (VIDEO)

Zeci de mii de arbori au fost rupţi de furtunile care au afectat în weekend Polonia şi va fi nevoie de doi ani pentru a curăţa zonele forestiere distruse, au anunţat autorităţile de la Varşovia.

Zeci de mii de arbori au fost rupţi de furtunile care au afectat în weekend Polonia şi va fi nevoie de doi ani pentru a curăţa zonele forestiere distruse, au anunţat autorităţile de la Varşovia.

“Trebuie să facem faţă, fără îndoială, celui mai grav dezastru din istoria pădurilor poloneze şi poate chiar europene”, a declarat şeful serviciilor forestiere, Konrad Tomaszewski.

Potrivit lui Tomaszewski, pierderile se ridică la 8,2 milioane de metri cubi de lemn, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din cantitatea tăiată anual în ţară.

El a adăugat că va fi nevoie de doi ani pentru a curăţat pădurile de resturi şi pentru a începe replantarea arborilor, dar de zeci de ani pentru ca habitatele naturale ale animalelor sălbatice, în special ale păsărilor, să fie refăcute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din imaginile filmate din aer, arborii culcaţi la pământ de vântul care a avut forţa unui uragan seamănă cu rânduri de chibrituri dărâmate, transmite AFP, conform news.ro.

Furtunile care au afectat Polonia în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă s-au soldat cu moartea a şase persoane şi cu avarierea a mii de locuinţe. În aproape toate regiunile din nordul şi vestul ţării liniile de înaltă tensiune au fost rupte.

Purtătoarea de cuvânt a serviciului forestier, Anna Malinowska, a declarat că va fi nevoie de 80, până la 100 de ani pentru ca zonele forestiere distruse în câteva ore de furtună să renască. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Păduri întregi rase de pe faţa pământului! Zeci de mii de arbori au fost rupţi de o furtună FĂRĂ PRECEDENT. "Este cela mai grav DEZASTRU din istorie!" (VIDEO)