Antena Meniu Search
x

Pană de curent pe aeroportul din Atlanta. Mii de pasageri au rămas blocaţi la sol

Aeroportul internaţional din Atlanta, cel mai aglomerat din lume, a fost paralizat de o pană de curent neaşteptată şi, la prima vedere, inexplicabilă.

Vezi și

Aeroportul internaţional din Atlanta, cel mai aglomerat din lume, a fost paralizat de o pană de curent neaşteptată şi, la prima vedere, inexplicabilă.

Decolările au fost oprite, zborurile spre Atlanta au fost deviate, iar mii de pasageri au rămas blocaţi la sol. Potrivit companiei de electricitate, alimentarea cu energie urma să fie restabilită la aproape 12 ore după avarie.

Chiar dacă vacanţele de Crăciun nu au început încă, numărul pasagerilor din terminalele de la Atlanta era pe măsura renumelui celui mai aglomerat aeroport din lume, titlu pe care-l deţine din 1998. Puţin după ora 13, însă, mulţimea de călători s-a trezit, brusc, în întuneric.

Avioanele care urmau să plece au rămas blocate la sol. Iar cele care se îndreptau spre Atlanta au fost deviate pe alte aeroporturi sau, dacă nu apucaseră să decoleze, au fost şi ele oprite. În câteva săli, lumina a revenit, iar pasagerii, optimişti, au sperat că şi traficul se va relua în mod normal. Dar nu a fost aşa.

Cel mai grav a fost afectată compania Delta, care îşi are sediul central chiar la Atlanta. Peste 450 de curse ale sale au fost anulate. Acestora li s-au adăugat zeci de zboruri, interne sau internaţionale, ale altor companii. Urmările avariei s-au resimţit în toată ţara şi chiar şi peste hotare.

În cele din urmă, furnizorul de electricitate a anunţat că pana s-a produs în urma unui incendiu, cu cauze încă necunoscute, într-o staţie electrică subterană. Comunicatul adăuga că situaţia urma să revină la normal peste alte câteva ore şi, poate ca o scuză, că astfel de incidente sunt "foarte rare". Asta nu i-a consolat însă pe pasageri, cărora nu le-a rămas decât să facă... haz de necaz.

Prin aeroportul din Atlanta trec zilnic, în medie, 275.000 de călători, îmbarcaţi în cele aproape 2.500 de avioane care decolează şi aterizează aici, în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pană de curent pe aeroportul din Atlanta. Mii de pasageri au rămas blocaţi la sol