Antena Meniu Search
x

Pană de curent generală în Bangladesh. Autoritățile estimează că peste 130 de milioane de locuitori au rămas fără energie electrică

Cel puțin 130 de milioane de oameni din Bangladesh au rămas fără energie electrică , după ce o defecțiune a rețelei a provocat pierderi de energie pe scară largă, a declarat compania de stat. Țara asiatică s-a confruntat cu o criză energetică acută în ultimele luni, exacerbată de criza globală și de reducerile planificate, notează Barrons.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 19:29

Autoritățile estimează că peste 130 de milioane de locuitori au rămas fără energie electrică - Profimedia

Rămâne neclar ce a cauzat pana de curent neprogramată de astăzi, care a lovit mai mult de 80% din țară la scurt timp după ora locală 2:00, potrivit Consiliului de dezvoltare a Energiei. În afară de unele locații din nord-vestul Bangladeshului, "restul țării a rămas fără curent", a declarat purtătorul de cuvânt Shamim Ahsan pentru AFP.

Străzile în mod normal luminoase din capitala Dacca și alte orașe au fost întunecate marți seara. Ahsan a spus că 130 de milioane de oameni sau chiar mai mult nu au electricitate și nu este clar ce a cauzat problema.

Un alt oficial a declarat mai târziu că doar 60% din țara care găzduiește fabrici care furnizează articole de îmbrăcăminte pentru brandurile occidentale a fost afectată. la scurt timp, un reprezentant al companiei de stat a declarat că situația a fost remediată în cazul a aproximativ jumătate dintre cei afectați de pana de curent.

Criză energetică profundă în Bangladesh

Problemele de pe piața globală a energiei s-au răsfrânt și asupra Bangladeshului. Companiile și autoritățile confruntă cu dificultăți în ceea ce privește asigurarea hidrocarburilor necesare producerii energiei electrice.

O monedă depreciată și diminuarea rezervelor valutare au lăsat Bangladesh-ul în imposibilitatea de a importa combustibili fosili suficienți, forțând închiderea centralelor diesel. Guvernul a impus reduceri de energie pentru a conserva stocurile existente în iulie, cu întreruperi care durează până la 13 de ore pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pană de curent generală în Bangladesh. Autoritățile estimează că peste 130 de milioane de locuitori au rămas fără energie electrică