Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a ajuns în Bratislava, pentru o vizită oficială care va dura trei zile

Cu un mesaj despre iubire şi toleranţă, aşa şi-a început Papa Francisc a doua călătorie apostolică din pandemie. Suveranul Pontif se află într-o vizită de trei zile în Slovacia, după ce a făcut o oprire de doar şapte ore în Ungaria. Nu a vrut să stea mai mult din cauza divergenţelor de opinie pe care le are cu premierul de la Budapesta. 

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 14:32

Papa Francisc, vizită oficială în Slovacia
Papa Francisc, vizită oficială în Slovacia

În momentul în care avionul a aterizat, clopotele a peste 2.600 de biserici catolice din toată țara au bătut în acelaşi timp. Papa Francisc a fost întâmpinat de sute de oameni încă de la sosirea pe aeroportul din Bratislava. Alte mii i-au urmărit coloana de maşini pe tot parcursul traseului prin capitala slovacă, dornici să îl zărească măcar pentru o clipă. Unul dintre primele mesaje pe care le-a transmis de pe pământ slovac a fost către preoţi, cărora le-a cerut să vorbească pe înţelesul oamenilor şi cu gândul la ei. 

De curând operat la colon, Papa i-a asigurat pe credincioşi că se simte bine. Suveranul Pontif a încheiat prima zi din cele trei zile din vizita în Slovacia cu o întâlnire cu supravieţuitori ai Holocaustului. Astăzi va susţine o slujbă în faţa comunităţii greco-catolici din Slovacia, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de enoriaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a ajuns în Bratislava, pentru o vizită oficială care va dura trei zile