Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a fost intronizat: Presedintele Romaniei a dat mana cu noul Suveran Pontif

A fost pelerinaj la Vatican pentru ceremonia de intronare a Papei Francisc. Zeci de mii de credinciosi au umplut Piata Sfantul Petru, unde primul Suveran Pontif din America Latina a primit insemnele papale.

Vezi și

Pentru Francisc a fost un nou prilej sa iasa din tipare. A renuntat la protectia anti-glont si la inelul papal din aur. La ceremonie au luat parte delegatii oficiale din peste 130 de tari. Iar primul roman care s-a inclinat in fata noului papa a fost presedintele Traian Basescu.

Papa Francisc a aparut in Piata Sfantul Petru in papamobil, dar fara vreo protectie antiglont. A cerut ca geamurile blindate sa fie date jos.

A coborat chiar printre sutele de mii de credinciosi, fara niciun fel de teama.

Ceremonia de intronare a inceput cu o rugaciune la mormantul Sfantului Petru. Insotit de alaiul de cardinali, papa a parasit apoi catedrala si a reaparut in fata multimii pentru a primi insemnele papale: salul din lana de miel care simbolizeaza rolul sau de "Pastorul cel Bun", si inelul papal. E un inel cum n-a mai avut niciun Papa. In loc de aur masiv, Francisc a cerut ca podoaba sa fie din argint suflat cu aur.

„Dragi frati si surori, ii multumesc Domnului ca pot celebra aceasta sfanta slujba. Nu trebuie sa ne fie teama de bunatate, cu atat mai putin de duiosie”, un mesaj care a ajuns imediat si la inima credinciosilor romani veniti in Piata Sfantul Petru.

Peste 130 de delegatii din intreaga lume, inclusiv din Romania, au participat la slujba de intronare. Apoi sefii de delegatii au fost primiti in audienta in interiorul basilicii sf. petru.

Traian Basescu a condus delegatia Romaniei si l-a felicitat pe Papa Francisc. S-au mai inclinat in fata Suveranului Pontif vicepresedintele american Joe Biden, presedintele Comisiei Europene si presedintele Consiliului European, printul mostenitor al Spaniei, Felipe de Asturias, si Patriarhul Constantinopolului, Bartholomeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a fost intronizat: Presedintele Romaniei a dat mana cu noul Suveran Pontif