Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a oficiat o slujbă pentru sufletele celor 3000 de oameni ucişi în atentatele din 2001

Moment isotric la New York. Papa Francisc a oficiat o slujbă şi s-a rugat pentru sufletele celor 3000 de oameni ucişi în atentatele din 2001.Inclusiv români stabiliţi pe pământ american au venit să-l vadă pe suveranul Pontif, în vizita sa istorică în Statele Unite ale Americii

Vezi și

Moment isotric la New York. Papa Francisc a oficiat o slujbă şi s-a rugat pentru sufletele celor 3000 de oameni ucişi în atentatele din 2001.Inclusiv români stabiliţi pe pământ american au venit să-l vadă pe suveranul Pontif, în vizita sa istorică în Statele Unite ale Americii. 

Nu mişcă nimic zilele aceastea în New York fără ca unul dintre zecile de mii de agenţi să nu ştie. Sunt cei de la NYPD care sunt în acţiune.

Iar măsurile de siguranţă nu sunt deloc exagerate. Printre zecile de mii de oameni dornici să-l zărească pe Papa Francisc în vizita sa istorică au fost şi câţiva care nu au fost deloc încântaţi de venirea sa.

Cum era de aşteptat, au apărut şi contestatarii Papei Francisc, care au venit să protesteze pentru că Papa va trece pe aici. 

Cel mai emoţionant moment al vizitei Suveranului Pontif în America a fost însă la complexul memorial World Trade Center. Aici, alături de clerici israeliţi şi musulmani, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele atacurilor teroriste din 2001, între care s-au aflat şi 4 români.

Numele lor stau acum scrise pe pereţii fântânii, ridicate aici în amintirea celor care au murit. Foarte puţini au fost cei care au reuşit să intre la complexul 9 - 11, acolo unde Papa Francisc a oficiat o slujbă.

Apoi Papa a străbătut marile bulevarde ale metropolei şi a salutat mulţimea din maşină. Dar, din cauza măsurilor de securitate stricte, nu toţi cei care au dorit să-l vadă pe suveranul pontif au şi reuşit să o facă. Printre dezamăgiţi s-a aflat şi o româncă din New York.

Ziua s-a încheiat cu slujba celebrată de Papă în uriaşa arenă Madison Square Garden. Călătoria papală a continuat astăzi la Philadelphia, unde a avut loc o conferinţă mondială a familiilor catolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a oficiat o slujbă pentru sufletele celor 3000 de oameni ucişi în atentatele din 2001