Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a oficiat prima slujba Angelus la Vatican

Vaticanul a fost fermecat, de nimeni altul decat Papa Francisc. Sfantul Parinte a binecuvantat peste o 100.000 de oameni din Piata Sfantul Petru, veniti sa vada prima lui slujba Angelus.

Vezi și

Cu cateva minute inainte a coborat printre credinciosi, ca un superstar.

Un papa al oamenilor, pentru oameni. Acesta este mesajul noului papa, la prima sa slujba Angelus. Si s-a tinut de cuvant. A coborat printre credinciosi, spre disperarea garzilor de corp.

A salutat miile de oameni adunati in fata bisericii Sfanta Ana, un lacas de cult mic din Vatican, folosit in principal doar de angajatii marunti.

La finalul slujbei, Papa Francisc a dat mana cu fiecare credincios din in biserica: de la preoti, la oameni simpli si pana la cei mai mici copii. Pe acestia din urma i-a sarutat. Pe toti, fara exceptie.

In Piata Sfantul Petru, fiecare fraza rostita de deja cel mai carismatic papa din istoria Vaticanului a fost urmata de ovatii. 100.000 de oameni i-au scandat numele.

“E important sa ne salutam, sa vorbim intre noi, aici in piata, care datorita presei, a devenit o piata a intregi lumi! Daca Dumnezeu nu ar ierta totul, lumea nu ar exista! In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin! Va doresc o duminica frumoasa si pofta buna”, le-a spus papa credinciosilor.

Marti, noul papa va urca oficial pe tronul sfantului Petru. Va fi o zi istorica. Patriarhul Ortodox al Contantinopolului, Bartholomeu I si-a anuntat participarea. Acest lucru nu s-a mai intamplat din 1054, cand Constantinopolul s-a rupt de Biserica Romei.

Anutul l-a facut chiar papa Francisc, pe Facebook, iar la cateva ore, a postat si primul mesaj peTwitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a oficiat prima slujba Angelus la Vatican