Antena Meniu Search
x

Papa Francisc le-a transmis un mesaj telefonic argentinienilor din Buenos Aires

Papa Francisc I nu da semne ca oboseste nici macar dupa ziua lunga de ieri, atunci cand a fost intronizat. Seara si-a facut timp pentru argentinienii lui. Si le-a transmis prin telefon ca le multumeste pentru ca ii sunt alaturi.

Vezi și

Sute de argentinieni s-au adunat in fata Catedralei din Buenos Aires sa se roage chiar in timp ce, la mii de kilometri departare, la Vatican, Papa Francisc primea insemnele papale. Iar sfantul parinte a auzit ca oamenii din tara lui natala ii sunt alaturi. Asa ca, seara, le-a dat telefon. Iar mesajul sau a rasunat in fata catedralei.

“Multumesc pentru asta. Aveti grija de voi. Nu faceti rau nimanui. Priviti cu incredere la viata, la familie, la natura. Aveti grija de copiii vostri si de batrani”, i-a indemnat Suveranul Pontif.

Stilul dezinvolt si direct de care Papa Francisc da dovada ii impresioneaza pe credinciosi de la o zi la alta. Ultima isprava comentata in toata presa descrie povestea dintre Papa si un functionar de la Vatican. Suveranul l-a pus in dificultate pe un receptioner cand a sunat personal in centrala pentru a cere legatura cu un alt birou. Numai ca functionarul nu a crezut nicio clipa ca vorbeste chiar cu Papa asa ca i-a spus sec: "daca tu esti Papa, eu sunt Napoleon".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc le-a transmis un mesaj telefonic argentinienilor din Buenos Aires