Antena Meniu Search
x

Papa Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, cum era traditia de Paste

Peste 200.000 de oameni s-au adunat in prima zi a Pastelui catolic in Vatican sa asculte mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc. Printre ei au fost si romani. Cei care sperau sa auda "Hristos a inviat" in limba lor natala au fost dezamagiti. Papa a intrerupt traditia predecesorilor sai.

Vezi și

Peste 200.000 de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru au primit cu urale binecuvantarea de Paste a Papei Francisc. Spre deosebire de ceilalti Suverani Pontifi, Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, inclusiv in limba romana. Vrea sa scurteze si sa simplifice ritualurile de la Vatican.

“Pace pentru toata lumea! Pace pentru o lume divizata inca de lacomia celor in cautare de castiguri umane, ranita de egoismul care ameninta viata si familia”, a spus Suveranul Pontif.

Gandurile Papei s-au indreptat inclusiv spre cei care au decorat altarul si balconul basilicii, pentru discursul sau.

Inaintea mesajului Urbit et Orbi, Francisc a salutat multimea, din papamobil. A primit de la un credincios tricoul unei echipe de fotbal si s-a oprit de mai multe ori pentru a saruta si mangaia copii sau bolnavi.

O alta noutate a fost faptul ca Papa si-a rostit predica in picioare, la un pupitru, asemenea preotilor de rand, si nu de pe tronul pontifical. I-a indemnat pe cei aflati in situatii dificile sa ramana increzatori in Dumnezeu si sa nu cedeze in fata tristetii si amaraciunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, cum era traditia de Paste