Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, pelerin al păcii în Sarajevo

Papa Francisc a făcut o vizită scurtă, dar cu profundă semnificaţie, la Sarajevo. În oraşul unde nu s-a şters amintirea războiului sângeros de acum două decenii, suveranul pontif a pledat pentru pace şi reconciliere între cele trei comunităţi ale Bosniei

Vezi și

Papa Francisc a făcut o vizită scurtă, dar cu profundă semnificaţie, la Sarajevo. În oraşul unde nu s-a şters amintirea războiului sângeros de acum două decenii, suveranul pontif a pledat pentru pace şi reconciliere între cele trei comunităţi ale Bosniei

Papa a vorbit, însă, şi de conflictele armate din zilele noastre care încep să semene cu un al treilea război mondial. 

Peste 60.000 de oameni au asistat la liturghia celebrată, pe stadionul din Sarajevo, de Papa Francisc. Suveranul pontif s-a descris ca "un pelerin al păcii şi al dialogului" în oraşul care a suferit atât de mult de pe urma războiului.

Papa a deplâns faptul că, şi în zilele noastre, numeroase conflicte armate sfâşie diferite ţări şi popoare ale lumii. La catedrala catolică din Sarajevo, Papa a ascultat poveştile unor victime ale torturilor şi suferinţelor războiului şi a pledat pentru iertare şi împăcare.

Un alt moment deosebit de emoţionant a fost întâlnirea cu capii comunităţilor religioase din Bosnia: ortodocşii, catolicii, musulmanii şi evreii. Suveranul pontif s-a rugat împreună cu ei şi i-a îndemnat să conlucreze pentru viitorul patriei comune.

La încheierea vizitei, Papa Francisc s-a întâlnit cu un grup de tineri cărora le-a adresat acelaşi îndemn: să făurească, împreună, pacea. Iar în avion le-a reamintit ziariştilor care-l însoţeau că discursurile despre pace nu sunt de ajuns dacă nu sunt însoţite şi de fapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, pelerin al păcii în Sarajevo