Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, nemulțumit de sfidarea unui cardinal

Papa Francisc este supărat pe unul dintre cardinalii schimbați recent din funcție, după ce a aflat că acesta îi nesocotește sfaturile.

Vezi și

Ignorând îndemnul Papei Francisc la modestie și cumpătare, cardinalul Tarcisio Bertone îşi pregăteşte o locuinţă de zece ori mai mare decât a pontifului. Deși Vaticanul păstreză tăcerea asupra disputelor interne, ziariștii italieni au aflat de nemulțumirea papei.

Bertone a fost timp de 7 ani Secretar de Stat al Vaticanului, funcție echivalentă cu cea de Prim-Ministru. Fiind înlocuit din funcție la decizia Papei Francisc, Tarcisio Bertone trebuie acum să elibereze apartamentul de serviciu, însă se arată reticent în a renunța la confort.

Două apartamente situate la ultimul etaj al unui Palat din incinta Vaticanului vor fi renovate pentru cardinal, fiind transformate într-o locuință grandioasă, de aproximativ de 700 mp, confort care nu este deloc pe placul Papei Francisc.

Suveranul Pontif locuiește și acum într-un mic apartament de două camere, situat casa de oaspeți a Vaticanului. Apartamentul său oficial din Palatul Apostolic este folosit doar în cazul primirii oaspeților de rang în alt sau în cazul unor situații deosebite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, nemulțumit de sfidarea unui cardinal