Antena Meniu Search
x

Pentru prima oara in istorie, doi Papi fata in fata: Papa Francisc si Benedict al XVI-lea au avut o intalnire privata

Pentru prima data in istoria moderna a Bisericii Catolice, doi Papi stau azi, fata in fata. Un elicopter l-a dus pe actualul Suveran Pontif in vizita la predecesorul sau, stabilit la resedinta din Castel Gandolfo de la sfarsitul lunii trecute.

Vezi și

In timp ce Benedict a devenit primul Papa care renunta de bunavoie la functie, in aproape 7 secole, Francisc a facut deja modificari fundamentale in modul in care trebuie privit liderul Bisericii Catolice.

In sutana alba, simpla, fara alte ornamente sau accesorii proprii unui Suveran Pontif, precum celebra capa cu blana de hermina cu care ne obisnuise Benedict, Francisc I arata aproape ca un preot de rand. Cu cateva zile in urma, la prima audienta publica, a renuntat chiar la propria siguranta, odata ce a ordonat ca geamurile antiglont ale papamobilului sa fie demontate. Iar in 10 zile a schimbat mai multe la nivel de imagine a Vaticanului decat toti predecesorii sai.

Papa Francisc poarta pantofi negri, de duzina, in locul celor rosii, un umil inel de argint, suflat cu aur, iar la intalnirea cu liderii lumii a ales un scaun alb, simplu, in locul tronului papal ridicat pe o platforma. Pentru prima data dupa secole intregi in care Vaticanul a fost definit de pompa cu care isi inconjura liderii, Sfantul Parinte a insistat sa ramana la acelasi nivel cu invitatii sai.

 Nu este posibil sa construim ziduri intre oameni in timp ce uitam de Dumnezeu! Este valabila si reciproca. Nu este posibil sa stabilim legaturi cu Dumnezeu, in timp ce ii ignoram pe ceilalti!”, a declarat Papa Francisc, semn ca el nu vrea sa se impiedice de regulile de eticheta, Francisc a inceput sa invite la mesa de dimineata oameni trecuti cu vederea, pana acum.

Functionarii de la hotelul in care a fost cazat, bucatarii, gradinarii si angajatii responsabili cu curatenia de la Vatican sunt, zilnic, oaspetii Sfantului Parinte. Iar azi, el a mai bifat o premiera in istoria catolicismului. Un elicopter l-a dus la resedinta de vacanta din Castel Gandolfo unde va lua masa, in privat, cu predecesorul sau. Pentru prima data in istorie, doi Papi stau fata in fata.

sursa foto: theratzingerforum.yuku.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Pentru prima oara in istorie, doi Papi fata in fata: Papa Francisc si Benedict al XVI-lea au avut o intalnire privata