Antena Meniu Search
x

Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Maia Sandu anunţă alegeri pe 11 iulie

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a semnat miercuri decretul pentru dizolvarea actualului Parlament, decizie care va deschide calea către organizarea unor alegeri legislative anticipate pe 11 iulie.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 19:23

Maia Sandu
Maia Sandu anunţă alegeri pe 11 iulie - Profimedia

Maia Sandu, preşedintele Republici Moldova a anunţat semnarea decretului pentru dizolvarea actualului Parlament. Decizia va deschide calea către organizarea unor alegeri legislative anticipate în data de 11 iulie. 

„Dragi cetăţeni, acum câteva minute am semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetăţenii să poată să-şi aleagă un Parlament nou, care să servească interesele ţării şi ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetăţenii noştri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat şi democratic, în care oamenii să trăiască în pace şi bunăstare.

Data alegerilor noului Parlament se stabileşte pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ţine Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă şi vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieşi din criză, vom face ordine şi toate instituţiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.

Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor.

Urmează un efort mare. Cetăţenii au câştigat dreptul de a-şi decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curăţarea sistemului public, lupta pentru curăţarea clasei politice, pentru oprirea hoţiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească şi să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum şansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înţelepciune”, arată un comunicat de presă de pe site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Maia Sandu anunţă alegeri pe 11 iulie