Coronavirusul a mai ucis un pasager de pe nava Diamond Princess

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 23.02.2020, 15:23.
Actualizat: 23.02.2020, 15:25

Coronavirusul a făcut o nouă victimă pe nava Diamond Princess, andocată în portul Yokohama, un bărbat japonez de peste 80 de ani fiind răpus de teribilul virus.

Trei oameni au murit după ce s-au îmbolnăvit de coronavirus pe Diamond Princess

Diamond Princess, cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei

Profimedia

Coronavirusul a făcut o nouă victimă pe nava Diamond Princess, andocată în portul Yokohama, un bărbat japonez de peste 80 de ani fiind răpus de teribilul virus.

Este al treilea deces produs de coronavirus printre cei care au stat cel puţin două săptămâni în carantină pe nava grav lovită de epidemie.

Conform CNBC, anunţul decesului a fost făcut de autorităţi japoneze din domeniul Sănătăţii. Specialiştii au precizat că prezenţa coronavirusului a dus la moartea bărbatului de peste 80 de ani prin pneumonie, victima având la activ şi alte probleme medicale.

Şi celelalte două persoane care şi-au pierdut viaţa, după ce au fost pe Diamond Princess, erau japonezi de peste 80 de ani şi cu alte probleme medicale la activ.

Pe de altă parte s-a anunţat că aproape 700 de persoane care s-au aflat pe nava respectivă s-au îmbolnăvit de coronavirus, deşi au petrecut cel puţin două săptămâni în carantină, Diamond Princess prin cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei.

În total, până acum, s-au înregistrat aproape 79.000 de îmbolnăviri la nivel global şi aproape 2.500 de decese.

Ultimele măsuri prevăd anularea evenimentelor publice din Lombardia (Italia), dar şi închiderea graniţelor pe care Iran le are cu Turcia şi Afganistan, de teamă ca virusul să nu se răspândească.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.