Antena Meniu Search
x

Patru bătrâni lăsați fără vedere în aceeași zi, după operații simple de cataractă în Italia. Li s-a injectat o soluție de bicarbonat de sodiu în locul celei saline

Patru bătrâni, cu vârste între 70 și 80 de ani, și-au pierdut vederea la câte un ochi, după ce au fost supuși unei operații de cataractă la spitalul din Spoleto, provincia Perugia, regiunea Umbria, Italia. Potrivit publicației Il Messaggero, tuturor celor patru - un bărbat și trei femei - li s-a injectat o soluție de bicarbonat de sodiu 8,4%, în locul soluției saline pentru uz oftalmologic.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 10:55

Patru bătrâni lăsați fără vedere în aceeași zi, după operații simple de cataractă în Italia. Li s-a injectat o soluție de bicarbonat de sodiu în locul celei saline - Il Messaggero

Greșeala din sala de operație a dus la declanșarea unei anchete a a Curții de Conturi din Umbria, care a certificat, după despăgubirile plătite de spital, câți bani vor trebui să restituie asistentele investigate. 

Asistentele, care lucrează încă în spital, dar și alți doi angajați au plătit cu o sancțiune disciplinară: o zi de suspendare și salariu redus pentru acea zi.

Cum și-a salvat vederea o a cincea pacientă înscrisă pentru o operație în aceeași zi

Acum, pentru unul dintre aceste patru cazuri, în care o femeie care avea 74 de ani la momentul respectiv și-a pierdut vederea la ochiul drept, Curtea de Conturi a cerut regiunii Umbria să plătească 135.000 de euro drept despăgubiri.

Cea de-a cincea pacientă înscrisă pe listă în acea dimineață pentru o operație de rutină de cataractă și-a salvat vederea pentru că, din întâmplare, cineva a observat greșeala.Pacienții, scrie Parchetul din Umbria în actul de sesizare, și-au pierdut vederea la un ochi "ca urmare a comportamentului ilicit...".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Patru bătrâni lăsați fără vedere în aceeași zi, după operații simple de cataractă în Italia. Li s-a injectat o soluție de bicarbonat de sodiu în locul celei saline