Antena Meniu Search
x

Pericol de avalanșă în munții Scoției

În timp ce unele staţiuni in Alpi se plâng de lipsa zăpezii, în munţii Scoţiei a nins, deja, atât de mult încât a apărut şi pericolul avalanşelor

Vezi și

În timp ce unele staţiuni in Alpi se plâng de lipsa zăpezii, în munţii Scoţiei a nins, deja, atât de mult încât a apărut şi pericolul avalanşelor.

Munţii Cairngorm din Scoţia se numără printre regiunile cu cele mai reci ierni şi cele mai abundente ninsori din Marea Britanie. Aici, riscul de avalanşă este mereu la ordinea zilei, mai ales pe vreme schimbătoare.

Vremea nu a fost cea caracteristică pentru acest sezon, aici, în munţii Cairngorm: am avut o serie de fronturi atmosferice care au adus furtună după furtună după furtună, multă zăpadă şi uşoare variaţii de temperatură.

Oamenii Serviciului Scoţian de Informare asupra Avalanşelor au misiunea să facă totul pentru ca eventualele avalanşe să nu se soldeze cu victime. În fiecare zi, după ce studiază datele meteorologice, ei urcă pe munte şi sondează zăpada în sectoarele cu risc maxim.

După ce îşi adună informaţiile, specialiştii revin la birou şi stabilesc dacă este cazul să emită avertizări de avalanşă. Acestea au o importanţă crucială deoarece, aşa cum dezvăluie unul din veteranii echipei, aproape toate avalanşele sunt provocate, într-un fel sau altul, de oameni. Fireşte, primii informaţi sunt salvamontiştii.

Aceeaşi echipă stabileşte când trebuie închise piste de schi sau instalaţii. Decizia nu este uşor de luat, mai ales în sezon, deoarece presupune pierderi financiare. Dar siguranţa oamenilor trebuie să fie întotdeauna pe primul plan, în Scoţia ca în orice zonă montană din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Pericol de avalanșă în munții Scoției