Antena Meniu Search
x

Peste 200 de copii dintr-un orăşel din Republica Moldova se înghesuie la un singur calculator

După şcoală, micuţii dintr-o parohie din Orhei încearcă să desluşească tainele internetului la computerul adus de acasă de preot. Iar sala de studiu este de fapt. un vagon de 10 metri patrati. Pentru că nu sunt bani pentru un spaţiu adevărat şi nici pentru calculatoare.

Vezi și

 Peste 200 de copii dintr-un orăşel din Republica Moldova se înghesuie. la un singur calculator. După şcoală, micuţii dintr-o parohie din Orhei încearcă să desluşească tainele internetului la computerul adus de acasă de preot. Iar sala de studiu este de fapt. un vagon de 10 metri patrati. Pentru că nu sunt bani pentru un spaţiu adevărat şi nici pentru calculatoare.

În vagonul care le ţine loc de clasă, copiii îşi fac repede de lucru. Calculatorul însă e piesă rară. Bogdan priveşte cu jind. Are mult de aşteptat până să-i vină rândul şi o sumedenie de lucruri de făcut la computer.

Fără sprijinul autorităţilor, nu le-a rămas decât să spere într-o minune. Să primească nişte calculatoare şi să schimbe vagonul cu un centru adevărat. Dar construcţia pentru care se luptă părintele are deocamdată. doar temelie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 200 de copii dintr-un orăşel din Republica Moldova se înghesuie la un singur calculator