Antena Meniu Search
x

Peste 6 milioane de locuinţe din Ucraina, fără curent. Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia

Peste şase milioane de locuinţe erau afectate de întreruperile de curent în Ucraina vineri, la două zile după lovituri masive ale Rusiei împotriva acestei ţări, a afirmat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 09:13

Peste 6 milioane de locuinţe din Ucraina, fără curent. Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia
Peste 6 milioane de locuinţe din Ucraina, fără curent. Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia - Profimedia Images

"Vineri seara, întreruperile de curent continuă în majoritatea regiunilor şi la Kiev. Peste şase milioane de gospodării în total", faţă de aproape 12 milioane de miercuri, ziua în care au avut loc bombardamentele masive, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic.

”Misiunea principală de astăzi, ca şi în celelalte zile din această săptămână, este energia. De miercuri până azi, am reuşit să înjumătăţim numărul persoanelor cărora li s-a întrerupt electricitatea pentru a stabiliza sistemul. În această seară, penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonaţi. Aproape 12 milioane de abonaţi au fost deconectaţi de la reţea miercuri seară”.

El a arătat că majoritatea problemelor sunt în Capitală, dar şi în regiunile Kiev, Odessa, Liov, Viniţia şi Dnipropetrovsk.”Vă rog, trebuie să consumăm electricitatea cu moderaţie în toate regiunile, ca şi înainte. Dacă nu aveţi o întrerupere a electricităţii, nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Vă rog, dacă aveţi electricitate, asta nu înseamnă că puteţi porni mai multe aparate electrice puternice deodată. Vârfuri de consum se înregistrează în fiecare seară, ceea ce duce la o creştere a întreruperilor de urgenţă. Acum, ca şi înainte, este nevoie să economisim energia”, a subliniat Zelenski.

Moscova a bombardat instalaţiile energetice ucrainene

Kievul - cu aproximativ 600.000 de locuinţe fără electricitate vineri seara - şi regiunea sa, precum şi provinciile Odessa (sud), Lvov, Viniţia (vest) şi Dnipro (centru-est), sunt cele mai afectate întreruperi, a adăugat el, făcând apel la ucraineni să economisească energia electrică în zonele în care curentul a fost restabilit.

Strategia Moscovei de a bombarda instalaţiile energetice ucrainene, urmată din octombrie pe fondul eşecurilor militare, reprezintă o "crimă de război" pentru aliaţii occidentali ai Ucrainei şi considerată "crimă împotriva umanităţii" de către preşedintele Zelenski care în cursul zilei a vizitat Vîşhorod, un oraş la circa 20 de kilometri nord de Kiev, unde loviturile au făcut şase morţi şi zeci de răniţi miercuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Peste 6 milioane de locuinţe din Ucraina, fără curent. Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia