Antena Meniu Search
x

Aproape 100 de morți în urma scufundării unui feribot cu turiști pe Fluviul Tigru, în Irak

Un feribot încărcat cu turiști s-a scufundat pe Fluviul Tigru, în Irak. Peste 70 de oameni, inclusiv copii, au murit în tragedie, produsă în apropiere de orașul Mosul.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.03.2019, 12:28

Scenă din operațiunea de salvare a pasagerilor de pe feribot
Zeci de oameni au murit în urma scufundării unui feribot în Fluviul Tigru, din Irak - Reuters

Un feribot încărcat cu turiști s-a scufundat pe Fluviul Tigru, în Irak. Peste 70 de oameni, inclusiv copii, au murit în tragedie, produsă în apropiere de orașul Mosul.

Feribotul avea la bord aproximativ 100 de oameni și se îndrepta spre o insulă turistică din apropiere de Mosul în nordul Irakului. Cei aflați la bord celebrau Nowruz, o sărbătoare a kurzilor care, potrivit calendarului lor tradițional, marchează noul an și venirea primăverii.

Vasul s-ar fi scufundat din cauza unor probleme tehnice, au spus surse din anchetă, citate de Al Arabyia. Aproape 100 de persoane au murit. 

O înregistrare video surprinde momentele consumate imediat după scufundare. Zeci de pasageri au ajuns în apă și se zbat să ajungă la mal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Majoritatea victimelor sunt femei și copii, care nu știau să înoate. În momentul scufundării, o mare problemă în operațiunea de salvare a fost lipsa bărcilor în zonă. Pentru a-i ajuta pe pasageri, unii oameni de pe mal au sărit în fluviu.

Nivelul apelor Tigrului erau în creștere, în urma ploilor căzute în ultima perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Aproape 100 de morți în urma scufundării unui feribot cu turiști pe Fluviul Tigru, în Irak