Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Petrișor a fost ucis de un șofer, apoi abandonat pe marginea drumului, în Italia. Mama băiatului cere să se facă dreptate

Magdalena, o mamă româncă din Italia, cere să se facă dreptate pentru fiul ei, Petrișor Vasile Cioroabă, ucis de un şofer şi abandonat pe marginea unui drum, în septembrie 2019. Băiatul se întorcea pe jos de la discotecă, în momentul tragediei. 

De Veronica Micu la 03.02.2021, 18:13
  • Petrișor Vasile Cioroabă avea 18 ani și locuia în Palazzo Pignano.
  • El a fost spulberat cu mașina de un șofer, care ar fi fugit de la locul accidentului.

Audierile în procesul intentat împotriva lui Edgar Lucca, un cetățean italian de 26 de ani, acuzat că l-a ucis cu maşina pe Petrişor, iar apoi a fugit de locul accidentului, au fost amânate pentru 22 martie.

Petrișor Vasile Cioroabă avea 18 ani și locuia în Palazzo Pignano.

La 2 septembrie 2019, la 36 de ore după ce l-a lovit pe român cu mașina, pe o stradă puțin circulată, care duce spre Scannabue, Lucca s-a întors la locul accidentului, l-a găsit pe român zăcând fără viaţă pe caldarâm şi a alertat autorităţile.

"Am crezut că am lovit un parapet", a declarat atunci şoferul citat de La Provincia di Cremona.

Italianul era la volanul maşinii sale, un Fiat Punto, şi se întorcea acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie. La fel şi Petrişor.

Tânărul de 18 ani tocmai ieșise din clubul de noapte Magika, unde petrecuse seara cu niște prieteni, şi mergea pe jos, spre casă.

Petrișor a fost lovit în plin de mașină, luat pe capotă și aruncat 24 de metri, pe câmp

Lucca susţine că a aflat de pe rețelele sociale despre dispariția tânărului de 18 ani în zona în care a avut accidentul şi aşa a realizat că l-a lovit pe tânărul de 18 ani.

Între timp, după ce întreaga zi de duminică l-au așteptat, iar mai apoi l-au căutat în zadar, părinţi au mers luni dimineață la poliție, unde au depus o plângere, iar căutările au fost preluate de autorități.

Însă, trupul românului a fost descoperit doar după ce italianul a mers la poliţie şi a indicat locul.

Vasile Petrişor Cioroabă a fost găsit mort pe marginea drumului

cremaoggi.it

Petrișor a fost lovit în plin de mașină, luat pe capotă și aruncat 24 de metri, pe câmpul din dreapta drumului. Autopsia a stabilit că Petrişor, care suferise răni foarte grave la cap, murise pe loc.

Mama lui Petrişor cere dreptate pentru fiul ei: "Suntem o familie distrusă"

Magdalena, mama lui Petrişor, s-a constituit parte civilă în procesul împotriva celui acuzat că i-a ucis fiul. Femeia cere dreptate pentru băiatul ei.

"Băiatul a observat imediat ce a făcut. Trebuia să oprească şi să ceară ajutor. Nimeni nu ne-a sunat vreodată, nimeni nu și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Suntem o familie distrusă, pentru mine Petrișor a fost totul. Ne pot da toți banii din lume, nu-mi pasă. Cer dreptate pentru fiul meu. 

Mi-aș fi dorit să-i donez organele, astfel încât o parte din el să trăiască în continuare, dar nu a fost posibil", a declarat femeia, potrivit cremaoggi.it.

Petrișor Vasile Cioroabă, plâns de sute de oameni

În 9 septembrie 2019, sute de oameni au venit să îl conducă pe ultimul drum pe Petrișor.

A fost o zi plină de tristeţe şi de lacrimi în Palazzo Pignano.

Procesiunea a început la locuința familiei din via Roma 2, în Palazzo Pignano, acolo unde Petrişor a trăit în ultimii 15 ani.

Apoi, mama băiatului, tatăl și surioara mai mică, dar și rude, prieteni şi cunoscuţi au mers până la biserica unde s-a ținut slujba religioasă de înmormântare. 

Peste 300 de tineri îi aşteptau la biserică, în timp ce alte peste o sută de persoane îl așteptau pe Petrişor în lăcaşul de cult, pentru un ultim omagiu.

Mulți dintre tinerii care au parcurs drumul de la casa băiatului la biserică au purtat un tricou cu imaginea lui Petrișor pe el.

Ajunși la biserica din localitate, don Benedetto Tommaseo și don Giancarlo Camastra au oficiat slujba de rit catolic, apoi părintele Orelia a ținut slujba în rit ortodox, religia familiei Cioroabă.

La încheierea slujbei religioase, doi porumbei albi au fost eliberaţi de două tinere, moment ce simbolizează călătoria sufletului lui Petrişor spre cer.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Petrișor a fost ucis de un șofer, apoi abandonat pe marginea drumului, în Italia. Mama băiatului cere să se facă dreptate