Pfizer/BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 06.05.2021, 15:14.
Actualizat: 06.05.2021, 15:20

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat ca Pfizer/ BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii ce vor participa Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, programate pentru luna iulie.

Pfizer/BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii de la JO 2020

Pfizer/BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii de la JO 2020

Shutterstock

„În cadrul planurilor de asigurare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, Comitetul Olimpic Internațional (COI) a anunțat astăzi semnarea unui Memorandum de Înțelegere (MoU) cu Pfizer Inc. și BioNTech SE pentru a dona doze din vaccinul său împotriva Covid-19 pentru participanții la Jocuri din comitetele olimpice și paralimpice naționale din întreaga lume”, se arată în comunicatul CIO, citat de CNN.

Sportivii olimpici, încurajați să se vaccineze în țările de origine

Citește și:

CIO a anunțat că va exista o colaborare a comitetelor naționale cu guvernele locale pentru a coordona distribuția vaccinurilor „în conformitate cu orientările de vaccinare ale fiecărei țări și în conformitate cu reglementările locale”.

Comitetul a adăugat că încurajează sportivii să se vaccineze în țările lor de origine înainte de a călători în Japonia.

"Acest lucru nu este doar pentru a face Jocurile Olimpice mai sigure, ci și din respect pentru rezidenții Japoniei", se mai arată în comunicatul CIO.

Dozele de vaccin donate de Pfizer se adaugă cotelor deja existente

"Este important de reținut că orice doze suplimentară livrată de Pfizer și BioNTech nu va fi eliminată din programele existente, ci vor fi în plus față de cotele existente și livrările planificate în întreaga lume", a adăugat CIO.

„Această donație a vaccinului este un alt instrument din setul de măsuri luate pentru a face Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 sigure pentru toți participanții și pentru a arăta solidaritate cu grațioasele noastre gazde japoneze”, a declarat președintele COI, Thomas Bach.

Sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România are peste 60 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă:

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Baschet (4): (echipa feminină 3x3);

Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (3): Maria Holbură (individual compus), Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Scrimă (2): Ana-Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);

Tenis de masă (4): echipa feminină (3 jucătoare), Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (simplu), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt);

Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Salam de biscuiți cu ciocolată: rețetă delicioasă
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro