Antena Meniu Search
x

Piaţa imobiliară din Finlanda, dată peste cap de veveriţele zburătoare. La ce trebuie să fie atenţi constructorii

Veverițele zburătoare, o problemă pentru dezvoltatorii finlandezi. Proiectele de construcție trebuie să ia în considerare rozătoarea siberiană, un animal protejat de legislația UE.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 12:30

- Shutterstock

Această rozătoare simpatică este singura veveriță zburătoare din Europa și se găsește doar în Finlanda și Estonia. Habitatul său nu poate fi perturbat, ceea ce a dus la întârzieri sau chiar anulări ale unor proiecte importante.

Un exemplu recent este un proiect de dezvoltare industrială în orașul Pori. Excremente de veveriță zburătoare au fost găsite pe teren, obligând administrația orașului să organizeze o licitație pentru o firmă de consultanță în domeniul mediului, cu cartografiere pe teren, opt ore de muncă pregătitoare, 40 de ore de raportare și 20 de ore de întâlniri.

Linie de tramvai, desfiinţată din cauza veverițelor zburătoare

Scopul este de a identifica zonele de reproducere ale animalelor și de a evita distrugerea habitatului lor, conform Mediafax. Un caz similar a avut loc în urmă cu 4 ani, când construcția liniei de tramvai dintre Helsinki și Espoo a fost suspendată din cauza veverițelor zburătoare.

Ambele orașe au fost nevoite să se adapteze pentru a ține cont de nevoile rozătoarelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Piaţa imobiliară din Finlanda, dată peste cap de veveriţele zburătoare. La ce trebuie să fie atenţi constructorii