Antena Meniu Search
x

Piloţii avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat

Piloţii avionului AirAsia prăbuşit probabil au încercat să efectueze o amerizare, în contextul unei defecţiuni tehnice, dar aeronava s-a scufundat din cauza valurilor mari

Piloţii avionului AirAsia prăbuşit probabil au încercat să efectueze o amerizare, în contextul unei defecţiuni tehnice, dar aeronava s-a scufundat din cauza valurilor mari

"Dispozitivul de localizare în cazuri de urgenţă (ELT) ar intra în funcţiune la impact, fie că este vorba de sol, apă sau munţi, dar nu funcţionează pentru că nu a existat niciun impact major la atingerea apei", explică expertul în aviaţie Dudi Sudibyo. "Pilotul a reuşit să efectueze amerizarea", adaugă el.

Teoria că pasagerii erau în viaţă la câteva minute după impact este acreditată de faptul că o uşă pentru evacuarea de urgenţă a fost găsită aproape intactă, separată de fuselaj, ceea ce sugerează că a fost deschisă voluntar, conform unui fost ministru indonezian al Transporturilor, Jusman Syafii Djamal.

În plus, unele cadavre au fost găsite aproape intacte, având chiar şi veste de salvare, afirmă experţi citaţi de Fox News.

Avionul Airbus A320-200 - care efectua Cursa QZ8501 de la Surabaya (Indonezia) spre Singapore - s-a prăbuşit pe 28 decembrie în Marea Java. La bordul avionului indonezian erau 162 de pasageri şi membri ai echipajului. Nu au fost găsiţi supravieţuitori. Până acum, autorităţile au recuperat 16 cadavre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Piloţii avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat