Antena Meniu Search
x

PLANUL SECRET al Marii Britanii, după BREXIT! Jurnaliştii The Sunday Times au pus mâna pe DOCUMENTE STRATEGICE

Dezvăluiri importante făcute de publicaţia The Sunday Times! Mai multe documente aparţinând unui înalt funcţionar public britanic, de la Departamentului pentru comerţ internaţional, dezvăluie paşii pe care Regatul Unit urmează să îi facă în ceea ce priveşte reglementările în domeniul schimbărilor climatice şi a comerţului ilegal cu animale sălbatice. Totul pentru a securiza comerţul din Marea Britanie, post-Brexit.

Dezvăluiri importante făcute de publicaţia The Sunday Times! Mai multe documente aparţinând unui înalt funcţionar public britanic, de la Departamentului pentru comerţ internaţional, dezvăluie paşii pe care Regatul Unit urmează să îi facă în ceea ce priveşte reglementările în domeniul schimbărilor climatice şi a comerţului ilegal cu animale sălbatice. Totul pentru a securiza comerţul din Marea Britanie, post-Brexit.

Guvernul condus de Theresa May intenţionează să "îmblânzească" politicile și strategiile în domeniul schimbărilor climatice şi a comeţului ilegal cu animale sălbatice, într-un efort de a contribui la securizarea schimburilor comerciale după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Potrivit documentelor, fotografiate de un pasager într-un tren, Tim Hitchens, director în ministerul britanic al Afacerilor Externe, va afirma, într-un discurs pe care îl va susţine la sfârşitul lunii aprilie, că Marea Britanie trebuie să îşi schimbe priorităţile pentru a putea îndeplini strategia premierului Therea May conform căreia Regatul va deveni o naţiune care va face tranzacţii comerciale de amploare la nivel global.

Potrivit oficialului britanic, aceste noi reglementări vor avea ca impact imediat mai multe contracte comerciale cu Africa şi America Latină.

Pe acelaşi subiect

Parlamentul European a adoptat miercuri cu o majoritate largă ”liniile roşii” în negocierile Brexitului, refuzând ca un acord cu privire la viitorul relaţiei cu Regatul Unit, comercial, să fie încheiat înainte ca Londra să se retragă din Uniunea Europeană.

PE urmează să aprobe acordul la care vor ajunge negociatorii Uniunii Europene şi Regatului Unit. Părţile au termen până în martie 2019 să ajungă la un acord, după declanşarea Brexitului luna trecută.

Negociatorul-şef al UE Michel Barnier a apreciat că eventuale negocieri paralele cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniune şi cu privire la viitoarea relaţie comercială reprezintă ”o abordare foarte riscantă”, pe care vrea să o evite.

El le-a spus europarlamentarilor că, pentru ”a reuşi, avem nevoie, din contră, să consacrăm prima fază a negocierilor exclusiv ajungerii la un acord asupra principiului ieşirii” regatului din uniune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » PLANUL SECRET al Marii Britanii, după BREXIT! Jurnaliştii The Sunday Times au pus mâna pe DOCUMENTE STRATEGICE