Antena Meniu Search
x

"Ploaie de foc" peste Ucraina: Rusia a lansat 18 rachete în mai multe regiuni, 15 au fost "doborâte". Zeci de răniţi după ce un proiectil a lovit o zonă rezidenţială

Apărarea antiaeriană ucraineană anunță că în noaptea de duminică spre luni a distrus 15 rachete lansate de ruși care se îndreptau către zona Kiev. În estul Ucrainei, mai multe rachete au lovit clădiri rezidențiale, rănind zeci de persoane, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 10:27

"Ploaie de foc" peste Ucraina: Rusia a lansat 18 rachete în mai multe regiuni, 15 au fost distruse. Zeci de răniţi după ce un proiectul a lovit o zonă rezidenţială
- Profimedia - imagine ilustrativă

18 rachete care vizau ținte din întreaga țară, inclusiv din regiunea Kiev, au fost lansate de ruși noaptea trecută. 15 rachete au fost distruse de apărarea antiaeriană. Atacurile au început în jurul orei locale 2.30, iar sirenele de raid aerian au sunat timp de mai bine de trei ore, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit Sky News.

Aproximativ 25 de persoane au solicitat ajutor medical în urma atacurilor din regiunea Dnipro, inclusiv asupra orașului Dnipropetrovsk. Orașul Pavlohrad din estul Ucrainei a fost lovit de două ori. Rachetele au distrus sau avariat 19 blocuri și 25 de clădiri private, a declarat șeful consiliului regiunii Dnipro, Mykola Lukașuk.

„Au existat și incendii, serviciile de urgență sunt la lucru", a adăugat el. Explozii au fost și în regiunea Sumî, au precizat ucrainenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Ploaie de foc" peste Ucraina: Rusia a lansat 18 rachete în mai multe regiuni, 15 au fost "doborâte". Zeci de răniţi după ce un proiectil a lovit o zonă rezidenţială