Antena Meniu Search
x

UPDATE:Poliţia britanică a arestat opt persoane bănuite că ar fi implicate în atentattul din Londra

Poliţia britanică a anunţat că a arestat opt persoane bănuite că ar fi implicate în atentatul din Londra. Potrivit BBC, au avut loc percheziţii la şase adrese din Marea Britanie.

Poliţia britanică a anunţat că a arestat opt persoane bănuite că ar fi implicate în atentatul din Londra. Potrivit BBC, au avut loc percheziţii la şase adrese din Marea Britanie.

Poliţia metropolitană londoneză, care se ocupă de ancheta asupra atacului de miercuri, a refuzat iniţial să precizeze dacă operaţiunea din Birmingham anunţată de mass-media a avut legătură cu acesta.

Oraşul din nordul Angliei este considerat un fief al islamiştilor britanici, iar unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles şi de la Paris, Mohamed Abrini, a locuit la Birmingham înainte de atentate, notează AFP.

Pista 'terorismului islamist' este privilegiată şi în ce priveşte atacul de miercuri din faţa Parlamentului britanic, soldat cu patru morţi plus atacatorul şi circa 40 de răniţi, la exact un an de la atentatele de la Bruxelles.

Pe acelaşi subiect

La începutul după-amiezii de miercuri, un bărbat având barbă şi îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate.

Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului.

Între răniţi se numără şi trei liceeni francezi care se aflau în excursie cu şcoala la Londra. 

Joi, accesul pe podul Westminster era blocat de o prezenţă solidă de poliţie. Parlamentul urma însă să se reunească în mod normal în cursul zilei, după ce miercuri premierul Theresa May a subliniat că atacul nu va perturba democraţia britanică şi viaţa obişnuită a capitalei.

Poliţia britanică a efectuat mai multe arestări într-un raid la Birmingham care are legătură cu ancheta privind atacul de miercuri de la Parlamentul din Londra, informează postul Sky News, care citează surse neidentificate, preluat de Reuters.

Şi agenţia France Presse relatează că poliţia britanică a efectuat în noaptea de miercuri spre joi percheziţii la o locuinţă din Birmingham, nordul ţării, la câteva ore după atacul de inspiraţie islamistă soldat cu patru morţi şi aproximativ 40 de răniţi.

Potrivit AFP, poliţia a refuzat să confirme că operaţiunea sa a avut legătură cu atentatul.

Sursă: Agerpres.ro

Citeşte şi: VIDEO DRAMATIC cu momentul când românca rănită în atentatul de la Londra e ARUNCATĂ DE PE POD. Iubitul ei a fost și el rănit. Cine sunt cei doi români

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » UPDATE:Poliţia britanică a arestat opt persoane bănuite că ar fi implicate în atentattul din Londra