Antena Meniu Search
x

Politia din Torino a dezmembrat o retea de infractori romani si a arestat 17 dintre ei

Carabinierii italieni au dat o lovitura puternica mafiei romanesti ce actiona in Peninsula. 17 romani, banuiti ca fac parte din clanul rival Cordunenilor, au fost arestati in Torino

Vezi și

Isi spuneau Brigada si functionau exact ca un clan mafiot de talia Camorrei sau N'Drangheta. Aveau un nas, un general, soldati, nepoti si cei la care se refeau in termeni de supus sau sclav. Indiferent de pozitia ocupata in ierarhia crimei, toti aveau pe corp tatuata crucea malteza. 15 au fost arestati in Torino, in timpul unei operatiuni fulger. Politia ii fila din aprilie 2012, cand s-au facut remarcati printr-o serie de incidente armate sfarsite prin moartea unui roman.

Capul grupului, pe nume Viorel Marian Oarza, este arestat inca din 2011. I-a urmat la conducere Paun Eugen Gheorghe sau Nasul, secundat de generalul. Adrian Vasile Rudan. El se ocupa de contabilitate si tot el impartea si zonele de influenta. Banii erau spalati in doua localuri din Torino, printre care si discoteca Zimbru, freceventata in special de romani. Ambele au fost puse sub sechestru, la fel 14 automobile, in timp ce toate conturile arestattilor au fost inghetate.

Brigada a inceput sa functioneze pe teritoriul italian in 2009. Liderii ei isi impuneau vointa in tot ceea ce insemna prostitutie, santaj, falsificare de carti de credit, contrabanda de tigari si droguri. O ancheta s-a dus in paralel si in Romania unde au fost arestate alte doua persoane cu mare influenta in conducerea clanului. Unul dintre ei, Catalin Bacaoanu, este liderul unui clan mafiot ce opereaza in Iasi. Si rivalul de moarte al Cordunenilor. Rivalitatea dintre ei le-a adus si o condamnare la inchisoare, dupa ce si-au disputat zonele de influenta cu sabiile si pistoalele, intr-un bar din Iasi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Politia din Torino a dezmembrat o retea de infractori romani si a arestat 17 dintre ei