Antena Meniu Search
x

Polonia a sărbătorit un secol de independenţă naţională. 200.000 de oameni au luat parte la paradă

Centenarul a fost marcat printr-o paradă la care au luat parte 200.000 de oameni din întreaga ţară. Printre ei, şi grupuri de extremă dreapta, dar şi activişti fascişti din Italia.

Vezi și

Centenarul a fost marcat printr-o paradă la care au luat parte 200.000 de oameni din întreaga ţară. Printre ei, şi grupuri de extremă dreapta, dar şi activişti fascişti din Italia. Primarul Varşoviei a vrut să interzică manifestaţia celor de extremă dreapta, organizată, timp de aproape un deceniu, pe 11 noiembrie, dar o instanţă i-a respins cererea.

Guvernul a convenit apoi cu organizatorii ca evenimentul să aibă loc la comun. Într-un mesaj pe Twitter, Donald Trump a numit Polonia o ţară măreaţă şi a transmis felicitări pentru cei 100 de ani de independenţă.

Centenarul a fost marcat şi în Dubai, unde cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, a fost luminat în culorile drapelului, alb şi roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Polonia a sărbătorit un secol de independenţă naţională. 200.000 de oameni au luat parte la paradă