Antena Meniu Search
x

Pompierii din Paris, aplaudaţi pe stradă, după orele de luptă cu focul, la Notre Dame (video)

Pompierii din Paris au fost aplaudaţi pe stradă, după orele de luptă cu focul, la Notre Dame. Catedrala a ars luni noaptea, mai bine de 14 ore, zeci de mii de parizieni privind îngroziţi cu flăcările mistuie un simbol naţional.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 19:45

Pompierii din Paris au fost aplaudaţi pe stradă, după orele de luptă cu focul, la Notre Dame. Catedrala a ars luni noaptea, mai bine de 14 ore, zeci de mii de parizieni privind îngroziţi cu flăcările mistuie un simbol naţional. Peste 600 de pompieri au fost la datorie şi sunt consideraţi adevăraţi eroi de locuitorii capitalei franceze.

Echipele de urgenţă ale pompierilor au salvat valoroase lucrări de artă şi obiecte religioase, inclusiv ceea ce se spune a fi „coroane de spini” purtată de Iisus înainte de crucificare, care era păstrată înăuntrul catedralei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

O mantie, pe care Ludovic al IX al Franţei ar fi purtat-o când a adus coroana de spini la Paris, a fost, de asemena, salvată. A fost anunţat că orga din catedrală se găseşte în stare bună.

Cei aproximativ 600 de pompieri care au acţionat pentru a stinge incendiul au reuşit să salveze structura construcţiei gotice vechi de 850 de ani, inclusiv două turnuri, după ce spirala şi acoperişul s-au prăbuşit arse.

Un pompier a fost grav rănit în timpul acţiunii.

Focul a fost declarat „sub control” după aproximativ 9 ore de când a izbucnit (declarat la ora locală 18.50).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Pompierii din Paris, aplaudaţi pe stradă, după orele de luptă cu focul, la Notre Dame (video)