Antena Meniu Search
x

Poroșenco, huiduit pe "Maidan"

Zeci de mii de oameni i-au omagiat pe eroii revoluţiei de pe Maidan, la un an de la cea mai sângeroasă zi din istoria Ucrainei din acest secol

Vezi și

Zeci de mii de oameni i-au omagiat pe eroii revoluţiei de pe Maidan, la un an de la cea mai sângeroasă zi din istoria Ucrainei din acest secol

Ucrainenii s-au rugat pentru pace şi le-au adus un omagiu martirilor, în vreme ce în estul ţării se pregăteşte un nou asalt al rebelilor, ce vor să cucerească şi oraşul Mariupol.

În mijlocul manifestanţilor care au vrut să le aducă un omagiu celor ucişi anul trecut a ajuns şi preşedintele Poroşenko.

Poroşenko a reuşit să-i înfurie şi pe liderii de la moscova, după ce a afirmat că există dovezi că un consilier al preşedintelui Vladimir Putin a coordonat grupuri de lunetişti străini care au ucis protestatari în Kiev. Aceste acuzaţii au fost catalogate ca "halucinaţii demne de un spital de psihiatrie" de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Războiul nu se incinge doar în plan diplomatic. Oraşul Port Mariupol se pregăteşte pentru un nou asalt. Peste 20 de tancuri, 10 lansatoare de rachete şi 15 camioane militare s-ar îndrepta spre această localitate, potrivit ministrului apărării ucrainean.

Federaţia Rusă şi-a mărit forţele în regiunea Donbas. În ultimele zile, în ciuda acordul de la Minsk, echipamente militare şi muniţie au trecut graniţa din Rusia în Ucraina.

Ucraina nu e singură în acest conflict. Majoritatea statelor din Uniunea Europeană şi NATO o sprijină. Printre ele şi România.

Un semnal al apropierii dintre cele două ţări este şi vizita pe care preşedintele României o face luna viitoare la Kiev. Ucraina speră ca România să-i faciliteze drumul spre Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Poroșenco, huiduit pe "Maidan"