Antena Meniu Search
x

Povestea tristă a tinerei care s-a înfometat 5 ani, pentru frățiorul ei bolnav

O tânără din China a primit donații de peste 140.000 de euro, după ce a ajuns la spital, subnutrită. Timp de cinci ani, femeia încercase să aibă grijă de fratele ei, bolnav, dar și să își urmeze studiile, cheltuind pentru mâncarea ei aproximativ 1 dolar la cinci zile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.11.2019, 23:30

O tânără din China a primit donații de peste 140.000 de dolari, după ce a ajuns la spital, subnutrită. Timp de cinci ani, femeia încercase să aibă grijă de fratele ei, bolnav, dar și să își urmeze studiile, cheltuind pentru mâncarea ei aproximativ 1 dolar la cinci zile.

Cazul studentei Wu Huayan a impresionat întreaga Chină, după ce povestea ei a ieșit la suprafață, săptămâna trecută. În vârstă de 24 de ani, tânăra studentă a ajuns în stare critică la spital, încercând să își întrețină ce a mai rămas din familia ei - după moartea părinților - un frate bolnav.

Wu Huayan a ajuns pe mâna medicilor într-o stare critică, abia respirând. Avea doar 20 de kilograme, la vârsta ei, o greutate care îi punea în pericol viața. Doctorii au aflat că suferea și de probleme cardiace, având totodată rinichii afectați, după cinci ani în care s-a înfometat, pentru a-și susține fratele bolnav mintal.

Tânăra din China renunțase la mâncare pentru fratele ei

Potrivit BBC, tânăra și-a pierdut mama atunci când avea doar patru ani, iar tatăl ei a murit la scurt timp. O perioadă, bunica lor i-a ajutat, după care au fost nevoiți să supraviețuiască cu doar 42 de dolari pe lună, bani primiți de la un unchi și o mătușă.

A stat flămândă, alături de fratele ei

Banii aceștia, puțini, s-au dus pe costurile medicale pentru tânărului frățior, iar Wu Huayan a rămas cu mai puțin de 2 dolari pe săptămână, pentru a supravețui. În toți acești ani, a mâncat doar orez și ardei.

Cazul a stârnit furie în mediul social din China, dar și un sentiment de revoltă împotriva autorităților. Sute de oameni au sărit cu donații, cerând totodată oficialilor chinezi să renunțe la cheltuielile extravagante.

În urma mediatizării cazului, oficialii chinezi au alocat aproximativ 3.000 de dolari, ajutor de urgență. Donațiile, însă, au fost cu mult mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Povestea tristă a tinerei care s-a înfometat 5 ani, pentru frățiorul ei bolnav