Antena Meniu Search
x

Prăpăd la graniţele României: 4 morţi în urma inundaţiilor provocate de furtuni, în Bulgaria

Furtunile au făcut prăpăd în ţara vecină, Bulgaria. În urma ploilor, s-au produs inundaţii, care s-au soldat cu cel puţin 4 morţi şi pagube uriaşe.

Furtunile au făcut prăpăd în ţara vecină, Bulgaria. În urma ploilor, s-au produs inundaţii, care s-au soldat cu cel puţin 4 morţi şi pagube uriaşe.

Potrivit meteorologilor bulgari, a fost cod galben sau portocaliu de vreme rea în jumătate din Bulgaria, inclusiv în zone de la graniţa cu România. Însă cea mai afectată de furtuni a fost zona Burgasului din sud-estul ţării, unde s-au înregistrat violente inundaţii. Mai multe localităţi au fost afectate de puhoaie, care au provocat distrugeri.

Câteva sate au fost izolate, după ce drumurile au devenit impracticabile. Mai mult, sute de oameni au rămas şi fără curent electric, în urma urgiei.

Pe acelaşi subiect

Cele 4 victime ale inundaţiilor au fost raportate în zona rurală. Probleme au fost însă cu ploile şi în oraşe. Numeroşi copaci au fost doborîţi de furtună, iar străzile inundate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În satul Trastikovo situaţia a devenit gravă după ce râul aflat în apropiere s-a revărsat, după ce un dig a cedat. Surprinse de viitură, zeci de animale domestice au murit. O amplă operaţiune a echipelor de intervenţie a fost declanşată în regiune, iar nivelul apei e monitorizat în zonele altor diguri sau baraje, pentru a preveni agravarea situaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Prăpăd la graniţele României: 4 morţi în urma inundaţiilor provocate de furtuni, în Bulgaria