Antena Meniu Search
x

Premieră în Nepal: Bidhya Devi Bhandari devine prima femeie aleasă președinte al țării

Bidhya Devi Bhandari a fost aleasă miercuri președinte al Nepalului de către parlamentul de la Kathmandu, ea devenind astfel prima femeie care deține funcția supremă în statul asiatic

Bidhya Devi Bhandari a fost aleasă miercuri președinte al Nepalului de către parlamentul de la Kathmandu, ea devenind astfel prima femeie care deține funcția supremă în statul asiatic, relatează DPA.

Bhandari, care a obținut 327 de voturi parlamentare, l-a învins pe contracandidatul său Kulbahadur Gurung, votat de 214 de parlamentari.

Bidhya Devi Bhandari (în vârstă de 54 de ani) este văduva fostului președinte al Partidului Comunist Marxist-Leninist al Nepalului Unificat (UML), Madan Bhandari, care a murit într-un accident rutier în 1993.

Ea s-a implicat în politică în 1979, în cadrul unei mișcări a studenților comuniști nepalezi. În prezent, Bidhya Devi Bhandari este vicepreședinta UML. În 1993, ea a câștigat un mandat de deputat din partea formațiunii UML. În anul 2010, a deținut funcția de ministru al apărării în guvernul condus de Madhav Kumar Nepal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Premieră în Nepal: Bidhya Devi Bhandari devine prima femeie aleasă președinte al țării