Antena Meniu Search
x

Premieră istorică. Ceremonia prin care Regina Elisabeta a II-a desemnează noul premier nu va avea loc la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a îl va numi pe noul premier al Marii Britanii la Balmoral, Scoţia, un eveniment fără precedent în cei 70 de ani de domnie ai reginei.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 31.08.2022, 15:55

Ceremonia prin care Regina Elisabeta a II-a desemnează noul premier nu va avea loc la Palatul Buckingham
Regina Angliei şi fostul premier britanic, Boris Johnson - Profimedia

Pentru prima dată în cei şaptezeci de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a nu îl va numi pe următorul premier la Londra, ceremonia de învestire urmând să aibă loc la Balmoral, Scoţia, unde locuieşte regina în prezent, a anunţat Palatul Buckingham. potrivit BBC.

Noul premier şi Boris Johnson vor pleca în Scoţia, pentru a lua parte la evenimentul din 6 septembrie, o ocazie unică în timpul domniei actualului monarh britanic.

În timpul domniei sale de 70 de ani, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, şi-a numit noii premieri la Palatul Buckingham.

Unul dintre cei doi candidaţi la cursa pentru Downing Street, Liz Truss sau Rishi Sunak, va fi anunţat ca lider al Partidului Conservator pe 5 septembrie.

Pe acelaşi subiect

Premieră în Regatul Unit

Boris Johnson este aşteptat să îşi anunţe demisia în faţa reginei a doua zi, succesorul său fiind numit de monarh la scurt timp după aceea.

Palatul Buckingham a anunţat că regina îşi va întrerupe şederea la Balmoral pentru a se întâlni cu noul prim-ministru - al cincisprezecelea în cei 70 de ani de domnie.

Palatul nu a oferit un motiv pentru schimbarea planurilor, dar se ştie că regina s-a luptat cu probleme de deplasare în ultimele luni.

Monarhul este în prezent în vacanţa de vară tradiţională în Scoţia cu familia şi oaspeţii, unde stă de obicei din august până în octombrie.

În calitate de şef de stat, este datoria reginei să numească premierul care conduce Guvernul Majestăţii Sale.

Fiecare lider a fost numit la Palatul Buckingham începând cu domnia reginei Victoria. Singura excepţie a fost în 1908, când Herbert Henry Asquith a călătorit în oraşul francez Biarritz, unde se afla regele Edward al VII-lea, pentru ceremonia de învestire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Premieră istorică. Ceremonia prin care Regina Elisabeta a II-a desemnează noul premier nu va avea loc la Palatul Buckingham