Antena Meniu Search
x

PREMIERĂ la summit-ul UE: De ce au renunţat liderii europeni la "tradioţionala fotografie de familie" de la încheierea summit-ului

Uniunea Europeană a decis să renunţe la tradiţionala "fotografie de familie" a liderilor săi la summiturile de la Bruxelles pentru a "moderniza" imaginea instituţiilor europene, transmite AFP.

Uniunea Europeană a decis să renunţe la tradiţionala "fotografie de familie" a liderilor săi la summiturile de la Bruxelles pentru a "moderniza" imaginea instituţiilor europene, transmite AFP.

Până la sfârşitul lui 2016, cei 28 de şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană aveau obiceiul să se lase fotografiaţi, aliniaţi pe mai multe rânduri, într-o demonstraţie publică de unitate.

Însă media au fost informate de Consiliul European, care coordonează summiturile la care se stabilesc priorităţile politice ale UE, că începând cu reuniunea liderilor care s-a desfăşurat joi şi vineri la Bruxelles, nu va mai avea loc "fotografia de familie".

"Parţial, ideea este de a avea o imagine vizuală mai modernă" decât rânduri de personalităţi, a explicat pentru AFP un înalt diplomat european sub acoperirea anonimatului.

Pe acelaşi subiect

 Aceasta răspunde de asemenea dorinţei preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, reales joi, de "a uşura" summiturile interminabile, care se prelungesc deseori în noapte, a mai spus sursa citată.

"Aceste fotografii pot să ia cu adevărat mult timp", a explicat sursa, precizând că instituţiile europene încearcă să le ofere fotografilor mai mult timp pentru a-i surprinde pe lideri chiar în sala mare a Consiliului.

Diplomatul european citat a dat asigurări că decizia nu are nimic politic, într-un moment în care Uniunea Europeană se pregăteşte de plecarea unuia dintre cei 28 de membri ai săi, Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » PREMIERĂ la summit-ul UE: De ce au renunţat liderii europeni la "tradioţionala fotografie de familie" de la încheierea summit-ului